pondelok 6. decembra 2010

Silal vodnej hmly

Fakty ktoré by ste mali vedieťchladenie suchého chladiča
- efektívne chladenie až do 40°C
- vodná hmla sa 100%-ne odparí
- zariadenie pracuje aj v suchom alebo vľhkom prostredí
- nízke obstarávacie a prevádzkové náklady
- rýchla návratnosť investície
- najúčinnejší spôsob šetrenia nákladov
Jednoducho povedané, sila ActiveFog predchladiaceho zariadenia pochádza zo schopnosti rozprašovanej vody, ktorá sa vyparuje a tak absorbuje teplo (chladiací efekt) efektívnejšie ako akýkoľvek iný spôsob odparovacieho chladenia s veľmi nízkymi prevádzkovými nákladmi, ako aj využívanie energie (až o 80% menej než ostatné zariadenia)
ActiveFog systémy majú obrovský chladiaci výkon a sú pripravené na inštaláciu ku každej vonkajšej jednotky chladiaceho systému, tak aby používali čo najmenšie množstvo zdrojov a zároveň dramaticky zvýšil účinnosť chladiacich systémov so vzduchovým chladením.
Prečo je predchladiací systém taký efektívny
- čím presnejšie je rozprašovanie, o to sa zvyšujú jeho chladiace schopnosti
- veľkosť schladenej plochy je klúčovým faktorom efektívnosti systému ActiveFog - čím väčšia je plocha, tým rýchlejšie sa voda odparí
- ActiveFog systémy vedia dodať viac ako 4 litrov vody aj na plochy veľké ako futbalové ihrisko
- na základe tohto faktu vieme vonkajší vzduch schladiť o 10°C-15°C aj vo vľhkom prostredí

Komerčné alebo priemyseľné zahmlievanie alebo vytváranie hmly, ako niektorí ľudia hovoria, je atomizácia vodných kvapiek do veľkosti, ktorá sa môže vypariť čo najrýchlejšie. Toto je dosiahnuté tak, že voda je rozprašovaná cez špeciálne navrhnuté trysky pre vodnú paru pri tlaku, ktorá môže vytvoriť veľmi jemnú hmlu (cca. 5 mikrónov). Tieto malé vodné kvapôčky rýchlo absorbujú energiu (teplo), prítomné v prostredí a odparí sa, stáva sa z neho vodná para (plyn). Energia (teplo) slúži k zmene vody na plyn, je vyradený z prostredia, preto sa vzduch ochladí. ActiveFog je exponenciálne účinnejší než iné spôsoby odparovacieho chladenia.
Predstavte si, že 4 litre vody, atomizované prostredníctvom našich ActiveFog vysokotlakových systémov sa rovnajú ploche väčšej ako futbalové ihrisko, Vy si rýchlo uvedomíte, ako efektívne možno odpariť 4 litre vody. Porovnajte to s limitmi odparovacích pad systémov, ktoré dokážu schladiť iba zlomok z hore uvedenej plochy. To je dôvod, prečo sa môžu zahmlievacie predchladiace systémy použité aj pri vyššej úrovni vlhkosti ako sú pad systémy.
Ďalšou veľkou výhodou ActiveFog systému predchladenia je, že spotrebuje veľmi málo energie a vody, aby bol dosiahnutý dramatický poklesu teploty v závislosti na okolitej teplote a vlhkosti vzduchu .. Približné náklady na 400.000 BTU chladiaceho výkonu = €0.25/hr na elektrinu a vodu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára